Callistemon citrinus
Fırça Çalısı şişe fırçasını andıran görüntüde çiçekler açar.








Callistemon sp.

 

Avustralya kökenli bu bitki 5-8 metreye kadar uzayabilir. Dalları daha çok sarkıcı formda olan ve bu görüntüsüyle söğüte benzeyen bir forma sahip olan bitki 4-5 metreye kadar yayılır. Hızlı bir büyüme yapısına sahip olan bitki kırmızı renkte, 15 cm civarında şişe fırçasını andıran görüntüde çiçekler açar. Bahar ayları boyunca süren çiçeklenme dönemi iklimin ılıman olduğu yerlerde ikinci kez meydana gelebilir. Yaprakları koyu yeşil renkte, hafif tüylü, kenarı pürüzsüz ve 4-5 cm uzunluğundadır. Dalların ucundaki genç yapraklar bordo yeşil renkte olurlar. Herdem yeşildir.
Üretimi
Tohumla ve çelikle üretilebilmektedir. Ancak tohumla üretimde meydana gelen bitkilerde yabancı döllenme nedeni ile açılma olacağı için bitkiler özelliklerini yitirebilmektedir. Bu durumda oluşan bitkiler peyzaj açısından değersizdir. Tohumla yetiştirilmeleri durumunda ekimin ilkbahar aylarında sera koşullarında yapılması uygundur. Bu nedenle genel olarak üretim yarı odunlaşmış yeşil çeliklerin köklendirilmesi ile sağlanır.

Ekolojik İstekleri
Bol güneşli ortamları sever. Havalanması iyi kumlu, organik maddece zengin topraklarda yetişir.Kuraklığa ve su baskınlarına dayanıklıdır. Düzenli sulandıklarında çiçek verimi artar. Soğuğa dayanıklı değildir. Ülkemizde tüm sahil kesimlerinde yetişebilir.

Peyzajda Kullanımı
Park ve bahçelerde tek veya gruplar halinde, çit olarak, kap içinde balkon ve terslarda kullanılabilir.

Anasayfa  |  Hakkımızda  |  Ürünlerimiz  |  Faydalı Bilgiler  |  Foto Galeri  |  İletişim



Copyright ©  |  Özaydın Çiçekçilik ve Fidancılık Sanayi ve Tic. Ltd. şti